BIOGRAFI

Dett er IKKE en officiel biografi. Informationerne på siden kommer fra diverse artikler og interviews.

Scarlett Johansson, en af de mest lovende unge Hollywood skuespillerinder, blev født i Manhattan, New York (USA) d. 22. November, 1984 – på det 21. jubilæum for snigskytte-mordet på John F. Kennedy. Selvom hun er en indfødt New Yorker har Scarlett også en europæisk baggrund: hendes far er dansker, og hendes mor har en polsk baggrund. Hun har en ældre halv-bror, som bor i Danmark og 2 ældre søskende: Vanessa og Adrian. Men Scarlett er ikke den yngste i familien: hendes tvillingebror Hunter er 3 minutter yngre! I en alder af 3 år opdagede Scarlett skuespillet, da hun fortalte sin mor "jeg har en sådan lyst til at spille skuespil". Men det var ikke før hun blev 7 (selvom dette også er en meget ung alder) at hun opdagede at skuespil kan være et seriøst erhverv. Hun fik denne viden ved at se film og ved at gå til auditions for reklamer. Det sidstnævnte var et forslag fra en ven af familien. Men de ville ikke have Scarlett – kun hendes bror – så hun var skuffet. Endelig, opdagede hendes mor, hvor seriøs hendes datter var, og de startede med at gå til auditions for film. Hun blev også tilmeldt the Lee Strasberg Institut, hvor hun havde chancen for at optræde foran et virkeligt publikum. Før Scarlett fik en filmrolle, fik hun sin professionelle skuespiller debut overfor Ethan Hawke i off-broadway produktionen af "Sophistry" i en alder af 8 år.

Hendes første optrædninger på skærmen blev i "North", "Just Cause", "If Lucy fell" og "Fall". Hendes roller i de film var kun små, men det er bemærkelsesværdigt, at Scarlett, som kommer fra en familie uden andre skuespillere, kunne få dem. Hun havde medspillere såsom Bruce Willis eller Sean Connery. Og selvom hendes roller var små, tilføjede hun noget til dem, som ikke mange meget unge skuespillere kan, hun gav dem en personlighed – eller måske kun antydninger af, hvad dette barn kunne blive til, hvis vi fik mere af hende at se. Og i modsætning til reklamerne – var hendes raspe stemme en stor hjælp til at være mere en kun et sødt barn. Hun blev først kendt for rollen som Manny i "Manny og Lo". Hun spillede helt perfekt en ung forældreløs, der var stukket af. Denne afgjorde afslappethed (eller hvad du nu vil kalde det) som børn i sådanne uheldige omstændigheder må have var der – selvom Scarletts liv har været ret så beskyttet. Hun fik sit gennembrud i Robert Redfords "The horse whisperer", hvor hun spillede den problematiske Grace. Grace, som har mistet et ben og sin veninde i en forfærdelig rideulykke og som prøver at få livet til at gå videre på trods af det. Det var ikke kun filmen i sig selv, der fik positive anmeldelser, men også Scarletts optrædning var god. Og det var på det tidspunkt, at Robert gjorde sin berømte udtalelse: "Scarlett er 13 på vej til 30".

Det er helt sikkert denne slags modenhed – en opmærksomhed på hendes omgivelser og en opmærksomhed på andre mennesker – som hjælper hende til at potrætere hendes roller meget realistisk efter "The horse whisperer" tog Scarlett en pause, men kun for at komme tilbage med en fantastisk Rebecca i "Ghost World". Hun spillede den 18 årige excentriske bedste veninde til taberen Enid, da hun var kun 15. 2001 markerede året for 2 andre højkvalitets film med Scarlett. "An American rhapsody" og "The man who wasn't there". Disse 3 film forbedrede virkelig hendes rygte som en talentfuld og seriøs skuespiller. I året 2002 fulgte filmene "Eight legged freaks" en "vremake" af B-film fra 50'erne. I dette år afsluttede Scarlett også high school (hun gik på en privat skole på Manhattan) og hun annoncerede sin plan om at gå på Purchase University, New York for at studere film i 2003.

I 2002 indspillede Scarlett 3 film "The perfect score" i Vancouver, "Lost in translation" i Tokyo og "Girl with a pearl earring" i Luxembourg. Den første, der kom i biograferne var "Lost in translation". Den har været et hit siden dens verdens premiere på filmfestivalen i Venedig, hvor Scarlett vandt the Upstream prize for bedste skuespillerinde! Sofia Coppolas anden film – som blev indspillet på kun 27 dage med et begrænset budget – gjorde det rigtig godt.

Dens højeste placering var en femteplads og den blev på top 20 indtil i hvertfald Februar 2004. Bearbejdelsen af den stor-sælgende roman om Vermeer's billeder ramte festival cirkuset måneder før den kom i biograferne. Scarletts spidsfindige fremførelser i begge film indviede rablende anmeldelser såsom "Scarlett feber". Der var også snak om Oscar nomineringer – en fact, der overraskede Scarlett, som kun vil fokusere på hendes skuespil. Hun blev også kaldt "It-Girl" på festivalerne, specielt i Toronto, hvor 2 af hendes film blev vist, og Scarlett chokerede alle med hendes naturlighed, friskhed og livlige interviews.

Men før succesen overhovedet kunne nå at ramme hende, begyndte hun på sit næste projekt: "A love song for Bobby Long" med John Travolta, hvilket var indspillet i New Orleans. Midt i 03/04 pris sæsonen og succesen med hendes film, rejste hun til Italien for at indspille "A good woman" en filmversion af et Oscar Wilde stykke med Helen Hunt og Tom Wilkinson. Selv om det at arbejde med Sofia Coppola på "Lost in Translation" forstærkede hendes ambitioner om at blive filminstruktør, vragede hun sine planer om at gå på Purchase University. Hun var nødt til at være der ofte, hvilket ville gøre det svært for hende at få nogle filmjobs. Hun vil hellere bare tage timer fra tid til anden også bare lære resten der på settet. I sidste ende fik Scarlett ikke en Oscar nomination, men hendes arbejde i "Lost in translation" og "Girl with a pearl earring" er helt sikkert blevet set og hædret. Hendes nyvundne stjernestatus medvirkede til nye roller: Dennis Quaids datter og Topher Graces kærligheds interesse i "Synergy" (marts 04), også vil hun fange Josh Hartnetts og Mark Wahlbergs opmærksomhed i filmversionen af James Ellroys "The black Dahlia" (May 04). Bortset fra filmverdenen er Scarlett også ved at erobre modeverdenen: hun er Calvin Kleins nye ansigt til deres nye duft, som de vil lancere globalt i efteråret 2004.

Scarlett Johansson ved, hvad hun vi, og hvad hun kan lide og går så efter det. Hun er ikke i Hollywood for at blive berømt, men mere for at opbygge en solid karriere. Og også når det kommer til at vælge roller, følger hun ikke en bestemt karriereplan, men det virker som om, at hun har en sans for at vælge ekstraordinære roller. Så vi kan se frem til at se meget mere til Scarlett Johansson.

last updated: March 1, 2004


« back
home // scarlett // multimedia // dig // siden // web

Disclaimer // Contact
Translation by Katrine
Site owned by Maria, run by Maria & Staff 2001-2005
View this site in: English // Deutsch // Español // Dansk // Italiano // Français